Artikel

On 18. november 2020

Automatisering erstatter arbejdstimer

On 18. november 2020

Teknologien bliver mere og mere udviklet verden over, og automatisering bliver en mere velkendt faktor på arbejdsmarkedet. Som vi ofte har nævnt, kan automatisering af administrative opgaver medføre, at medarbejdere får frigivet tid og ressourcer til de mest værdiskabende opgaver på deres arbejdsplads. Ordrebehandleren får mere tid til at pleje sin relation med kunderne, og indkøberen får mere tid til prisforhandlinger, mens rutineopgaver som fragtbooking, gennemgang ordrebekræftelser og ordreindtastning bliver klaret automatisk.

Innovationsfonden afholder årligt et arrangement, Innotalk, som har fokus på at belyse forskellige emner, som kan have en effekt på fremtiden og dens arbejdsmarked. Tilbage i april 2017 var hovedemnet: "Er vi klar til fremtidens arbejdsmarked?" og her blev der blandt andet inddraget en meget interessant analyse fra McKinsey & Company. Ifølge analysen er automatisering og kunstig intelligens i stand til at erstatte hele 40% af danskernes arbejdstimer i administrationen.

SMV’erne har et stort potentiale for at få automatiseret sine administrative rutineopgaver, og dermed frigøre tid til, at medarbejdere kan fokusere på virksomhedens vigtigste og mest værdiskabende opgaver. På produktionsgulvet har der altid været stor fokus på udbyttet af forskellige maskiner, mens udbyttet af den største faste omkostning, medarbejderne, har været overset. Det burde SMV’erne i langt højere grad fokusere på.

McKinsey & Companys global partner, Bjarne Corydon, fortæller:

"Automatiseringen kommer til at have en enorm betydning for de danske samfund og danskerne i de næste årtier, og vi skal hilse den velkommen, da den kan skabe vækst, nye industrier og jobs, og bedre velfærd. Men det er vigtigt, at vi allerede nu begynder at forberede os på de store omvæltninger, der ligger forude, herunder hvordan vi sikrer en effektiv omstilling af arbejdsstyrken og tilpasning af uddannelsessystemet. Vores håb er, at vi med denne rapport har skabt det bedst mulige udgangspunkt for den nødvendige debat."

McKinsey & Company har udarbejdet analysen med henblik på 400 forskellige erhverv på det danske arbejdsmarked og har brudt dem ned i 2.000 forskellige opgaver. Hver opgave er herefter fininddelt i 18 tekniske evner, der i varierende grad skal til, for at udføre opgaverne.

Du kan læse mere om analysen her: innovationsfonden.dk

Hos Digital Process hjælper vi små og mellemstore virksomheder med at automatisere manuelle rutineopgaver med kontorrobotter – også kaldet Robotic Process Automation eller RPA.

Kom billigt og hurtigt i gang

Prøv en kontorrobot og mærk hurtigt værdien

Åbningstider

Mandag - Fredag08:00 - 16:00

Support

support@digitalprocess.dk

Hold dig orienteret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til, hvordan kontorrobotter kan hjælpe din virksomhed til vækst og udvikling.

Skriv venligst dit navn
Skriv venligst din email Skriv venligst din email

Øget
skalérbarhed

Håndtering af øget eller skiftende aktivitetsniveau

 

Forbedret
produktivitet

Mere tid til værdiskabende opgaver.

 

Øget
medarbejdertilfredshed

Fokus på selvudviklende opgaver.

 

Forbedret
kundeoplevelse

Hurtigere levering og reduktion i fejl.