Artikler

21. maj 2021

Hvad er RPA?

21. maj 2021

Et af de typiske spørgsmål, vi får, handler om, hvad RPA egentlig er. Selvom RPA har eksisteret i mange år, er det først for nylig, at det er blevet mere almindeligt for virksomheder i alle størrelser at gøre brug af RPA og kontorrobotter. Men hvad er RPA egentlig?

RPA står for Robotic Process Automation og kaldes i daglig tale også for kontorrobotter. Det er i bund og grund en softwarerobot, som er udviklet til at automatisere administrative forretningsprocesser. Det kan lyde lidt langhåret, når vi beskriver det sådan her. Derfor kan det også forklares mere enkelt: En kontorrobot er en software, der er kodet til at udføre en bestemt opgave for dig, så det sker helt automatisk. Tænk på RPA som et program i din computer, der er indstillet til at løse konkrete opgaver for dig.

Hvordan fungerer kontorrobotten?

Kontorrobotten efterligner menneskelige handlinger, men er mere effektiv og laver ingen fejl, som vi mennesker som bekendt kan komme til. Kontorrobotten kan selvfølgelig ikke lave kaffe eller hente post for dig, men i bund og grund kan den lave alt, der foregår i en computer. Når vi koder den til at gøre én bestemt handling, gør den det uden brok, uden fejl og meget hurtigt. Fordi det er en software, kan vi kode den til at gøre præcis det, du har brug for i virksomheden.

RPA automatiserer administrative rutineopgaver – hvad betyder det?

Robotic Process Automation kan lave alle de rutineopgaver, du ikke selv gider bruge tid på, men som stadig skal udføres. Det kan være mange forskellige former for opgaver, fx salgsordreoprettelse, fragtbooking eller momsnummerverifikation. Disse tre eksempler er meget forskellige, og når vi nævner dem her, er det også for at give dig en fornemmelse af, hvor meget forskelligt en kontorrobot kan sidde og lave for dig.

6 fordele ved at bruge RPA

40 % af danskernes arbejdstimer i administrationen kan erstattes af automatisering og kunstig intelligens. 40 % … Dét er til at føle på! Undersøgelsen er lavet af McKinsey og Innovationsfonden, og den viser det store potentiale, der er i RPA. Fordelene ved at investere i RPA er også rigtig mange, men de vigtigste er:

  • Øget skalerbarhed - håndtering af øget eller skiftende aktivitetsniveau
  • Forbedret kundeoplevelse - hurtig levering og færre fejl
  • Forbedret produktivitet - der er mere tid til værdiskabende opgaver
  • Øget medarbejdertilfredshed - der er ingen, der behøver sidde med rutineopgaver
  • Højere effektivitet - en kontorrobot arbejder døgnet rundt, bliver aldrig syg og har ikke brug for ferie
  • Større fleksibilitet - det er let og hurtigt at tilpasse robotten til nye behov

RPA kan gøre underværker for de fleste virksomheder, og størrelsen på virksomheden har faktisk ikke det store at sige. Om du skal bruge RPA eller ej har noget at gøre med de arbejdsprocesser, du har. Vores erfaring er, at de fleste virksomheder med fordel kan automatisere og derved få mere tid til andre opgaver, der kan give vækst.

Er du nysgerrig på, hvordan andre har brugt kontorrobotter? Læs casen om Online-Results her.

Har du flere spørgsmål til, hvad en kontorrobot er, så er du altid meget velkommen til at skrive eller ringe til os. Så svarer vi med glæde på alle de spørgsmål, du har.

Hos Digital Process hjælper vi små og mellemstore virksomheder til vækst og udvikling ved automatisering af manuelt arbejde og integration af IT-systemer med kontorrobotter.

Kom billigt og hurtigt i gang

Prøv os med en simpel opgave og mærk hurtigt værdien af en kontorrobot

Åbningstider

Mandag - Fredag08:00 - 16:00

Support

support@digitalprocess.dk

Hold dig orienteret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til, hvordan kontorrobotter kan hjælpe din virksomhed til vækst og udvikling.

Skriv venligst dit navn
Skriv venligst din email Skriv venligst din email