Artikler

21. maj 2021

Hvorfor skal du automatisere administrative manuelle rutineopgaver?

Hvis vi var lidt provokerende, kunne vi finde på at skrive, at man jo ikke skal gå over åen efter vand. Det er nemlig lidt sådan, man har det, når man ved, hvordan en arbejdsproces ville kunne gøres nemmere, hurtigere og bedre. Og nu skal vi passe på, vi ikke tisser for meget på din sukkermad, men kender du den med work smarter, not harder? Det er lidt det samme, og netop derfor skal du automatisere dine administrative rutineopgaver.

Det er efterhånden gået op for de fleste, at digitalisering er vejen frem, men der er stadig mange, der ikke tager sig tid til at undersøge, hvilke muligheder der er for at optimere på deres processer. Det skaber udfordringer i virksomheden, og det er både i driften og på bundlinjen.

Kan du genkende de her problemer?

 • Demotiverede medarbejdere - En af de største daglige udfordringer i virksomheder er, når medarbejderne ikke får værdi af det arbejde, de laver. De hænger med mulen, og gnisten i øjnene er væk. Det sker typisk, når medarbejderne skal sidde og lave de samme administrative, manuelle rutineopgaver hver dag.
 • Tidsspild - Selvfølgelig skal opgaverne løses – men de skal ikke løses af dine dygtige medarbejdere. De spilder tiden, hvor de kunne bruge den på meget mere værdiskabende opgaver for både dem selv og virksomheden. Overkvalificerede medarbejdere skal ikke lave robotarbejde.
 • Fejl - Selvom vi ikke gør det med vilje, kommer vi til at lave fejl. Det er menneskeligt, og vi kan ikke komme udenom det. Uanset er det irriterende og kan skabe store problemer for virksomheden og irritation for kunderne.
 • Oplæring - Når du får en ny medarbejder, skal de køres ind i alle jeres systemer, programmer og rutiner. Det koster både tid og penge.
 • Regelbrud - Det er ikke altid, at medarbejderne følger procedurer og politikker til punkt og prikke. Hvis de fx synes, det er spild af tid, har for travlt eller glemmer det, skaber det problemer fremadrettet.
 • Ændret aktivitetsniveau - Det er fedt, at der er travlt i biksen. Men kan dine medarbejdere følge med? Og kan dine processer følge med?

Administrative rutineopgaver kan føles som et langt sejt træk, der aldrig rigtig får en ende. Driften æder simpelthen udviklingen, fordi der ikke er tid og ressourcer til det. Den sten, som egentlig skulle rulle ned ad bakken nemt og hurtigt – og af sig selv – bliver firkantet, tung og usamarbejdsvillig. Sådan skal det ikke være.

Få stenen til at rulle ned ad bakken

Alle ønsker overblik og at have styr på forretningen. Dét, der tynger mest, er altid det, du ikke har nået, det, der hober sig op, og det, du ikke har styr på. Uanset hvilken opgave du sidder og tænker på nu, er det højst sandsynligt en administrativ en af slagsen. Og den kan du automatisere med en kontorrobot.

Hvordan lyder disse fordele for dig?

 • Forbedret produktivitet - Du og dine medarbejdere har meget mere tid til de værdiskabende opgaver, tid til kunderne, til at vækste forretningen og til udvikling.
 • Øget medarbejdertilfredshed - Dine medarbejdere får gnisten tilbage i øjnene, når de kan få lov at lave selvudviklende opgaver og gøre en forskel for virksomheden.
 • Højere effektivitet - En kontorrobot arbejder døgnet rundt, har ikke brug for kaffepauser, ferier eller sygedage.
 • Forbedret kundeoplevelse - Der er hurtigere levering og reduktion i fejl i ordre til kunden. Kunden skal ikke vente på, at en medarbejder har tid til at tage sig af ordren, bekræfte den og sende afsted. Det hele foregår automatisk.
 • Øget skalerbarhed - Får I rygende travlt, er der ingen grund til bekymring. I kan juble over vækst, og at I kan håndtere det. En kontorrobot knækker ikke af øget arbejdspres. Den gør det, den skal – uanset omfanget.
 • Større fleksibilitet - Er der ændringer i rutinerne eller andre behov end normalt, kodes kontorrobotten til det. Den skal ikke oplæres eller vænnes til ændringerne.

Ved at anvende en kontorrobot arbejder du og dine medarbejdere smartere og ikke hårdere. Det handler om at få mere værdi ud af det, du allerede har, og hvis virksomheden får travlt, skal hele jeres omsætning ikke gå til at dække omkostninger. Den skal gå til at skabe et overskud, så I kan skalere og vokse jer større og bedre.

Kontorrobotter kan kodes til alle former for administrative rutineopgaver, og de skuffer aldrig. Vil du se, hvordan andre virksomheder har fået stor værdi af en kontorrobot? Læs casen om BSB Industry her

Hos Digital Process hjælper vi små og mellemstore virksomheder til vækst og udvikling ved automatisering af manuelt arbejde og integration af IT-systemer med kontorrobotter.

Kom billigt og hurtigt i gang

Prøv os med en simpel opgave og mærk hurtigt værdien af en kontorrobot

Åbningstider

Mandag - Fredag08:00 - 16:00

Support

support@digitalprocess.dk

Hold dig orienteret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til, hvordan kontorrobotter kan hjælpe din virksomhed til vækst og udvikling.

Skriv venligst dit navn
Skriv venligst din email Skriv venligst din email