Artikel

11. marts 2021

Hvornår kan det betale sig at automatisere en proces med RPA?

11. marts 2021

Enhver virksomhed stræber efter at have en effektiv administration for at være konkurrencedygtig i en global markedsøkonomi.

Samtidigt er virksomheder udfordret på stigende lønomkostninger, tunge manuelle processer og mangel på kvalificeret arbejdskraft. De fleste virksomheder har ingen eller forældede arbejdsinstruktioner. Arbejdet udføres i høj grad manuelt og opgaverne løses forskelligt af de forskellige medarbejdere. Dette danner grobund for fejl og ineffektive arbejdsgange.

Automatisering er nøglen

Automatisering af de administrative opgaver er nøglen til at kunne skabe en mere effektiv og skalérbar forretning, så man kan fokusere på at skabe profitabel vækst. Samtidig undgår man investeringer i tunge og omfattende IT-projekter med uoverskuelige risici og tilbagebetalingstider.

Hvad er tilbagebetalingen?

Hvornår kan det betale sig at benytte en robot? Generelt gælder det, at jo flere gentagelser og jo længere håndteringstid pr. gentagelse, jo mere mening giver det at indføre en robot.

Det koster i gennemsnit 1 månedslønning for en administrative medarbejder at automatisere en proces. Når man skal vurdere, hvorvidt det er en god investering at automatisere en given proces, skal med kortlægge alle relevante gevinster ved automatiseringen. Både dem som der kan sættes kroner på og dem, som kan være sværere at sætte beløb på. Disse gevinster skal så holdes op mod investeringen ved automatiseringen.

Lave en business case

Vi laver altid en business case i samarbejde med kunden. Dette bliver gjort i vores business case skabelon i Excel.

Det er vigtigt efter implementering, at man forholder sig til, om investeringen levede op til den udarbejdede business case.

Du vil normalt opnå en tilbagebetalingstid på at investere i en administrativ robot på 1-36 måneder.

I et andet blogindlæg har vi skrevet om, hvilke processer der er egnede til RPA. Det kan du læse her.

Hos Digital Process hjælper vi små og mellemstore virksomheder med at automatisere manuelle rutineopgaver med kontorrobotter – også kaldet Robotic Process Automation eller RPA.

Kom billigt og hurtigt i gang

Prøv en kontorrobot og mærk hurtigt værdien

Åbningstider

Mandag - Fredag08:00 - 16:00

Support

support@digitalprocess.dk

Hold dig orienteret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til, hvordan kontorrobotter kan hjælpe din virksomhed til vækst og udvikling.

Skriv venligst dit navn
Skriv venligst din email Skriv venligst din email

Øget
skalérbarhed

Håndtering af øget eller skiftende aktivitetsniveau

 

Forbedret
produktivitet

Mere tid til værdiskabende opgaver.

 

Øget
medarbejdertilfredshed

Fokus på selvudviklende opgaver.

 

Forbedret
kundeoplevelse

Hurtigere levering og reduktion i fejl.