Alphalyse A/S bruger tiden på udvikling - ikke på rutineopgaver

Hos Alphalyse A/S har de med hjælp fra Digital Process fået robotter til de kedelige rutineopgaver

Alle virksomheder bruger tid på de kedelige rutineopgaver, der bare skal laves - for det skal de. Ellers går alt i stå. Det er fx ordremodtagelser, oprettelse i økonomisystemet, oprettelse af nye mapper eller dokumenter, der skal flyttes fra det ene sted til det andet, generering af leads og finde potentielle nye kunder. Det er et kedeligt og tidskrævende arbejde. Hos Alphalyse A/S laver de ikke den slags mere. Det gør en kontorrobot, så de selv kan bruge tiden på udvikling.

Ejvind Mørtz er teknisk direktør hos proteinanalysevirksomheden Alphalyse A/S, og han kender alt til rutineopgaver. Han havde en højtuddannet ansat til at sidde med ordremodtagelser - en opgave, som rummer 10 forskellige rutineopgaver og ikke mindst tager tid. Det ledte til, at han tog en beslutning om, at hans dygtige medarbejdere ikke skulle bruge mere tid på rutinearbejde. Derfor fik de en kontorrobot.

”Vi er en vækstvirksomhed, vi opfinder nye produkter og nye processer, som skal gøre tingene smartere for vores kunder. Vi prøver ting af og udvikler - og det kan en robot ikke. Men en robot kan lave rutinearbejde, så vores medarbejdere i stedet kan bruge tiden på at udvikle nye arbejdsgange,” fortæller Ejvind Mørtz.

Dataindsamling på nye potentielle kunder

Hos Alphalyse A/S har de en kontorrobot til at lave to ting: Den ene er ordreekspedition og alt, hvad der hører med til det. Den anden er at finde nye potentielle kunder via LinkedIn.

"Hvis vi har en liste over potentielle kunder, slår robotten dem op på LinkedIn og finder informationer om kunden, fx land, medarbejdere og produkter - og også hvilke lægemidler, de er i gang med at udvikle," siger Ejvind Mørtz og uddyber, at det er en kæmpe fordel at have en robot til at samle data for dem, så de ikke selv skal bruge oceaner af tid på det.

"Hvis man skulle gøre det her manuelt, ville man aldrig få det gjort. Robotten hjælper med at finde mange kvalificerede kunder til os - det ville vi aldrig selv kunne gøre på den tid. Det er ikke bare automatisering, det er nye egenskaber til vores forretning," forklarer han.

Mere end bare automatisering

Da Alphalyse A/S havde deres første møde med Digital Process, var det ikke blot produktet, der gjorde udfaldet for samarbejdet. Digital Process er en vækstvirksomhed ligesom Alphalyse A/S, og det betød en del for Ejvind Mørtz:

"Digital Process er ligesom os små og kundefokuserede. De er en servicevirksomhed, der ud over at levere et produkt også sørger for, at vi kommer i mål med det. Det handler mere om, at vi skal have succes med kontorrobotten, end at produktet er solgt," fortæller han. Det er de fælles værdier, der gør, at samarbejdet fungerer så godt - og selvfølgelig produktet, der giver mere værdi end blot automatisering.

Alphalyse A/S har allerede set sig lune på flere ting i deres forretning, som kontorrobotten kan hjælpe med, fx data, der skal flyttes fra ét drev til et andet, filer og andet software, der skal trækkes over i andre mapper, og dataanalyser, der skal laves til tabeller og grafer. Alt det bruger medarbejderne for meget tid på hver dag, og det bliver til mange timer i løbet af et år:

"Det er ikke tænke-arbejde. Det er bare at flytte rundt på data," siger Ejvind Mørtz, der ser frem til at kunne frigive endnu mere tid til sine medarbejdere.

Alphalyse A/S ligger i Odense og er et avanceret proteinanalyselaboratorium med 20 medarbejdere. De laver proteinanalyser til en lang række medicinalvirksomheder i Danmark og udlandet.

Hos Digital Process hjælper vi små og mellemstore virksomheder med at automatisere manuelle rutineopgaver med kontorrobotter – også kaldet Robotic Process Automation eller RPA.

Kom billigt og hurtigt i gang

Prøv en kontorrobot og mærk hurtigt værdien

Åbningstider

Mandag - Fredag08:00 - 16:00

Support

support@digitalprocess.dk

Hold dig orienteret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til, hvordan kontorrobotter kan hjælpe din virksomhed til vækst og udvikling.

Skriv venligst dit navn
Skriv venligst din email Skriv venligst din email

Vi er medlem af

Øget
skalérbarhed

Håndtering af øget eller skiftende aktivitetsniveau

 

Forbedret
produktivitet

Mere tid til værdiskabende opgaver.

 

Øget
medarbejdertilfredshed

Fokus på selvudviklende opgaver.

 

Forbedret
kundeoplevelse

Hurtigere levering og reduktion i fejl.