BROEN-LAB får automatisk verificeret momsnumre ved EU-salg

Hos BROEN-LAB klares momsverficering af en kontorrobot fra Digital Process

Virksomheder, der leverer varer til andre EU-lande, skal i dag validere købers momsnummer, navn og adresse ved fakturering. Har man mange transaktioner, kan det være en tidskrævende opgave. Hos BROEN-LAB har man med succes automatiseret processen, så medarbejderne ikke længere skal bruge værdifuld tid på en ellers tidskrævende manuel opgave.

Xin Zhuo er CFO hos BROEN-LAB, som fremstiller laboratorieudstyr, og han fortæller: ”Robotten sikrer verifikation af momsnumrene på vores EU-salg, mens vi nu kan fokusere på andre opgaver.”

Projektet blev hurtigt igangsat, og det viste sig at være en lønsom løsning. Robotten blev implementeret på 2 uger, og investeringen var tjent hjem inden for 1 måned.

Nyt EU-lovkrav medførte administrering i forbindelse med verificering af køber

Som led i indsatsen mod omfattende momssvindel har EU-kommissionen skærpet lovgivningen i forbindelse med EU-salg. Det betyder, at virksomheder, der leverer varer til andre EU-lande, skal verificere, om det momsnummer, som køberen har angivet, er gyldigt. Du skal også indhente en elektronisk bekræftelse af købers navn og adresse. Verifikationen skal finde sted på salgstidspunktet, hvilket betyder, hver gang du fakturerer kunden.

Hvis din virksomhed fakturerer en kunde i et andet EU-land uden moms, og det viser sig, at kunden ikke er momsregistreret, risikerer virksomheden at blive opkrævet dansk moms. Den danske moms kan være vanskelig at få kunden til at betale efterfølgende. Verifikation kan ske via EU-Kommissionens hjemmeside (VIES) og vil være tidskrævende, hvis man har mange EU-transaktioner, da der kun kan valideres ét momsnummer ad gangen.

Læs mere om produktet her

Lovkrav og procedurer bliver automatisk overholdt med en kontorrobot

Hos BROEN-LAB har de fået en kontorrobot til at varetage hele verificeringsprocessen. Først finder robotten dagens EU-salg i ERP-systemet. Robotten tjekker dernæst de enkelte momsnumre i forhold til gyldighed, firmanavn og adresse i VIES. Robotten gemmer dokumentationen på fællesdrevet som .pdf fil. Hvis robotten finder fejl, så mailer den de fundne fejl til den relevante medarbejder.

Resultat er, at kontorrobotten får verificeret momsnumre på EU-salg automatisk, hurtigt og korrekt. Automatiseringen gør, at der altid bliver verificeret momsnumre jf. lovgivningen. En detaljeret revision sikrer, at procedurer og lovgivning overholdes.

BROEN-LAB er beliggende i Assens på Fyn og fremstiller laboratorieløsninger til virksomheder i ind- og udland.

Hos Digital Process hjælper vi små og mellemstore virksomheder med at automatisere manuelle rutineopgaver med kontorrobotter – også kaldet Robotic Process Automation eller RPA.

Kom billigt og hurtigt i gang

Prøv en kontorrobot og mærk hurtigt værdien

Åbningstider

Mandag - Fredag08:00 - 16:00

Support

support@digitalprocess.dk

Hold dig orienteret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til, hvordan kontorrobotter kan hjælpe din virksomhed til vækst og udvikling.

Skriv venligst dit navn
Skriv venligst din email Skriv venligst din email

Vi er medlem af

Øget
skalérbarhed

Håndtering af øget eller skiftende aktivitetsniveau

 

Forbedret
produktivitet

Mere tid til værdiskabende opgaver.

 

Øget
medarbejdertilfredshed

Fokus på selvudviklende opgaver.

 

Forbedret
kundeoplevelse

Hurtigere levering og reduktion i fejl.